June 25, 2015

Cara Pengiklanan Berkesan

June 25, 2015
Assalammualaikum and hi.

Pertama sekali, maafkan tajuk kerana kelihatan sedikit over confident.  Nak promote diri sendiri kena lah over confident sikit kan.  Ke tak perlu? Tapi masa kita interview kerja bila interviewer suruh kita describe tentang diri kita masa tu kita pun pung pang pung pang 'up' kan diri kita kan?  Oh okay perlu, perlu dah diam kau Haziqah.

Seperti yang korang tau, while waiting for my due date yes, I'm going to bersalin soon, while doing nothing di rumah, I've been thinking of why not I buat servis menawarkan khidmat pengiklanan / product reviews dekat belog ini.

I bet mesti ada readers yang macam hak elahh kau ingat kau Hanis Zalikha yang famous tu kewww nak ambik upah buat reviews apa semua ni hak elahh.  Eh ada ke readers yang cakap macam tu? My readers semuanya baik-baik belaka ( eceh bodek ) kan? Tak mungkin lah you guys would say like that eh tak mungkin kan.  KE YOU GUYS MEMANG DAH CAKAP MACAM TUH DALAM HATI? *nangis bawah selimut sensorang* kah kah!

Anyway, I tetap nak promote my service ni jugak ekeke ( budak degil tak makan saman ).  Tujuan utama tercetusnya idea nak buat servis ni memang pertama sekali of course sebab I nak gain benefits dari berblogging.  I am so passionate in writing dan siap ada degree lagi dalam bidang publishing di mana sepanjang pembelajaran I memang diajar untuk menulis, menulis dan terus menulis.  In fact, ramai jugak yang dah tau I pernah kerja for papers seperti Berita Harian, Harian Metro and juga Kosmo back then.

Ni antara contoh penulisan iolls yang pernah diterbitkan di dalam surat khabar tempatan.













Walaupun I pernah ada pengalaman menulis di surat khabar suatu ketika dulu, don't worry guys.  I takkan charge servis pengiklanan yang cekik darah sebab I sayang korang semua eh tak tak.  Sebab I sekadar nak tolong korang yang ada bajet kecik untuk marketing dan tak mampu nak keluarkan modal banyak untuk perngiklanan.  I help you, you help me back macam win win situation or macam tangan yang memberi adalah lebih ba okay tak tak.  



Eh macam model surat khabar pulak.



Tak boleh move on lagi wakaka.


Kalau ada yang berminat or ada kengkawan korang yang berminat untuk gunakan servis I ni, boleh directly email ke : haziqahradzi@gmail.com .  

Thanks for reading.
xoxo

No comments :

Post a Comment