April 21, 2016

Hadiah Hari Jadi Paling Bermakna 2016 : PART 1

April 21, 2016
Setiap kali masuk tahun baru, perkara yang paling i ternanti-nanti dan paling tazabarrrr nak tunggu is my own hari jadi!  LOL siap state kan dekat situ ' my own hari jadi ' sebab diri ini sejenis minda lemah dan sering tak ingat birthday orang lain.  Sebab itulah selalu akan excited dengan birthday sendiri je tiap kali menjelang new year hahahaha buruk perangai.


Dah lah selalu tak ingat birthday orang-orang tersayang, pastu everytime birthday sendiri makin dekat mesti akan bagi hint dekat orang tersayang ( husband ) jenis hadiah yang i nak masa birthday nanti hahahaha satu lagi perangai buruk dikenalpasti.


" I teringin nak swimming tau tapi memandangkan i bertudung jadi macam payah sikit nak fefeeling berenang dekat public pool . . "




Atas rungutan ( hint ) di atas, husband brought me here . .





Dah lama teringin nak pergi sini tapi bila tengok balik harga terus macam okay takpelah tak payah. But thanks to Agoda sebab bagi harga super murah dekat kitorang!  Dapatlah merasa stay 3 days 2 nights dekat sini!  




So this is our room tadaaaaaaa !


Bila bukak je pintu dan ternampak dua katil besar terus teruja, " IS THIS OUR ROOM ( heaven )?! "  Terserlah perangai kekampunganku di situ.







 Dekat tepi katil tu ada satu pintu yang menghubungkan antara ruang tamu dengan ruang dapur dan toilet seperti dalam gambar.





Dapur umpama di rumah.




Dekat lantai dapur dan toilet ada decor cenggini.  Kalau korang duduk atas laut lagi best sebab u'll get to see laut thru this glass.




Bahagian toilet.  Dan botol susu anak di tepi sink.




Toiletries yang bakal dibawa pulang di akhir penginapan.





Keterujaan seterusnya ada di sebalik pintu ini . .





The private swimming pool!  Ini saja yang saya mahukan.











. . . . . . . . . .





Seterusnya, photoshoot di luar bilik.





Cantik dan bersih sepanjang luar bilik.









Ini bahagian swimming pool hotel.  ( takde orang pun kat sini sebab memasing dah ada private pool dalam bilik LOL )







In case korang boring asyik memerap je dalam bilik, ada baaaaaanyak activities yang korang boleh buat dekat sini.  Tak caye cuba scroll bawah.


Sewa basikal.  Tempat dekat sini sangat luas so kalau korang boring or malas nak jalan bolehlah sewa.





Boleh memanah ( archery )




Boleh main bola or buat aktiviti padang ( pasir )




Kalau boring jugak boleh paksa abang-abang hotel bawak korang round-round naik buggy LOL.  Disebabkan bilik kami agak hujung ( berdekatan dengan laut ), maka kami anak beranak sentiasa bergantung dengan buggy car ini.  Takyah peluh-peluh nak angkat beg bagai.




Ini untuk yang booking resort above the sea.  






Tumpang bergambar.






Anak redho dapat makpak yang suka bergambar walaupun tengah panas terik muahahaha.


Macam inilah perasaannya bila dah ada anak kecik.  Dapat pergi Port Dickson pun dah seghonok gila dah hahaha.  Tapi kira okay sikitlah daripada dulu.  Kalau dulu dapat pergi Tesco pun kitorang dah bersyukurrrr gila dah sebab cuak anak meragam ke nak tidur ke masa tengah pilih ikan HAHAHAHA. ( sila baca dengan nada kasihan )


Belum, cerita hari jadi belum habis lagi sebenarnya.  Selain daripada dihadiahkan percutian ke Grand Lexis sempena hari jadi ( wah beriya gila ayat ), husband ada bagi hadiah lain jugak.  But i think i'm gonna make a new post for that sebab hadiah tersebut adalah istimewa dan memerlukan limelightnya yang tersendiri ecewwwah.


Tunggu next entry ya!



Bye !


No comments :

Post a Comment